Marine Le Pen s'ha desfet d'una de les seves rivals més importants al si del Front Nacional (FN). La seva neboda, la diputada Marion Maréchal-Le Pen, ha anunciat aquest dimarts que ha decidit abandonar de forma temporal la vida política.

La decisió no arriba per sorpresa: la jove política ja va expressar fa uns dies en el seu compte de Twitter que rebutjava "qualsevol intent mediàtic"' d'enfrontar-la amb la seva tieta. La petita del clan Le Pen, que alguns assenyalen com la successora al capdavant de la formació, abandona la vida política tant dins del Front Nacional com a consellera regional.

Marion Maréchal-Le Pen ha assegurat que pren aquesta decisió perquè desitja "canviar de vida" i explorar l'àmbit de l'empresa privada, segons ha explicat al diari Dauphiné Libéré. "Crec que l'època dels polítics desconnectats de la realitat amb decennis de mandat a la seva esquena és obsoleta. Cal demostrar els francesos que existeixen també càrrecs lliures i desinteressats que rebutgen agafar-se costi el que costi al seu estatut", ha comentat a l'esmentat diari. La jove havia explicat cap a temps que no pretenia dedicar tota la seva vida a la política.

Segons ha explicat Le Parisien, Marine Le Pen hauria acceptat la decisió de la seva neboda perquè és conscient de "els sacrificis que exigeix la política". Per la seva part, el seu avi, el cofundador del partit Jean-Marie Le Pen, molt més proper a Marion, ha assenyalat que l'entristeix que deixi l'esfera política. "Marion representava una esperança de futur per a molts militants i electors del Front Nacional. Espero que encara pugui reflexionar sobre la seva decisió", ha explicat a Le Figaro. Malgrat la seva retirada, Maréchal-Le Pen ha assegurat que "no renúncia definitivament al combat polític" a través del seu compte de Twitter.

Qui és Marion Maréchal-Le Pen?

Marion Maréchal-Le Pen, de 27 anys, es va convertir el 2012 en la diputada més jove de França. Fins ara, també ha estat consellera regional en la Provença-Alps-Costa Blava, càrrec que abandonarà en els propers dies. Marion Maréchal-Le Pen representa l'ala més conservadora i catòlica del Front Nacional. De fet, el seu discurs recorda el del seu avi, Jean-Marie Le Pen, que va fundar el partit i va abandonar el partit el 2011 per les tensions amb Marine Le Pen.