La política de retallades i contenció de la despesa no sembla haver arribat a les delegacions diplomàtiques espanyoles. Així ho indica la decisió del ministre en funcions d'Afers Exteriors i Cooperació, José Manuel García-Margallo, de destinar 775.655 euros al "manteniment general dels locals i jardins de la cancelleria i de la residència de l'Ambaixada d'Espanya a París i de la cancelleria de la Delegació Permanent d'Espanya en l'OCDE".

Mitjançant un contracte publicat en el BOE el passat 22 d'agost, el ministeri es fa càrrec precisament del cost d'adequació d'un edifici situat en el número 22 de l'avinguda Marceau de París, en el centre de la capital francesa, on actualment se situa l'ambaixada espanyola així com la representació d'Espanya davant de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE), càrrec que recau en l'exministre d'Educació José Ignacio Wert des d'agost de l'any passat.

De fet, el nomenament de Wert per part del govern espanyol va arribar a petició del mateix interessat, que va demanar un càrrec a la capital de França amb el pretext d'acompanyar la seva esposa, Montserrat Gomendio, precisament directora general adjunta d'Educació en l'OCDE.