El secretari general de Podem a Barcelona, Marc Bertomeu, ha deixat aquest dimecres el Consell Ciutadà Autonòmic -l'executiva del partit a Catalunya- juntament amb la membre de la direcció Natzaret Troya, han explicat fonts del partit, encara que manté el seu càrrec a la capital catalana.

En la carta de dimissió que ha presentat Bertomeu resumeix els motius de la seva decisió i un d'ells és que considera que el Consell Ciutadà català està "suprimit de facto per deixar pas a una estructura informal de presa de decisions que fluctuen segons conveniència del consell de coordinació" dirigit pel secretari general, Albano-Dante Fachin.

Al document, Bertomeu subratlla la seva "discrepància en la línia política determinada pel Consell de Coordinació respecte a la confluència Un País a Comú i respecte al tema nacional" com un altre dels motius pels quals deixa el càrrec.

Sobre confluir amb els 'comuns' incideix que el resultat d'una assemblea ciutadana serveix tant per confluir com per trencar "segons convé" i en l'assumpte nacional català considera que es determina la posició de Podem -amb la qual destaca que està en profund desacord- sense utilitzar els canals orgànics com el propi Consell o una Assemblea Ciutadana.

"Finalment, per les males pràctiques laborals que ha practicat l'actual direcció contra la meva persona", exposa amb referència a l'acomiadament disciplinari del seu lloc com a assessor de SíQueEspot al Parlament imputant-li fets que afirma que són falsos.