"Ningú es quedarà sense cobrar encara que es talli el FLA". Així ho ha confirmat Lluís Salvadó, secretari d'Hisenda del Govern de la Generalitat, referint-se a l'amenaça de l'Estat espanyol de tallar el FLA a Catalunya i el requeriment d'enviar cada setmana un certificat de comptes per demostrar que "no es gasta ni un euro català per organitzar el referèndum", tal com va anunciar la setmana passada el ministre Méndez de Vigo.

En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, ha assegurat que el Govern "no té res per amagar" i que aquests certificats de comptes que s'han d'enviar contenen una informació a la qual l'Estat espanyol ja té accés. Segons Salvadó, aquest requeriment és "per generar por als funcionaris". D'altra banda, ha recordat: "Ens culpen de gastar diners dels catalans amb el referèndum, però el govern espanyol ho ha fet moltes vegades per rescatar bancs i altres coses".

Si més no, Salvadó no creu que l'Estat acabi tallant el FLA, i ha explicat que el Govern "està estudiant escenaris de finançament post-FLA" perquè assegura que aquest no durarà per sempre. A més a més ha confirmat que en aquests moments el Govern de la Generalitat té una solvència molt ferma i ja s'ha recuperat de la crisi.

Pel que fa a la celebració del referèndum d'independència programat per l'1 d'octubre, el secretari d'Hisenda ha advertit que l'Estat no perdrà cap oportunitat per paralitzar totes les iniciatives que surtin del Parlament i de la Generalitat, i ha recordat que "no es poden deixar soles les persones que donen la cara davant les agressions que venen de l'Estat".

Finalment, Lluís Salvadó ha declarat que el Govern farà la compra d'urnes "amb intel·ligència i de forma adequada" i que aquesta compra no suposarà un problema ni posarà traves a la celebració del referèndum.