Després que el passat 26 de gener l'Ajuntament de Breda declarés el Rei "persona non grata" per unanimitat, avui ha estat el torn de la CUP d'Arenys de Munt, que ha enviat un comunicat adjuntant-hi una moció que presentarà al proper ple de dijous 11 de febrer per fer-ho possible.

Els motius principals del grup municipal són que Felip VI "representa la màxima figura institucional d'un Estat que impedeix el lliure exercici del dret a decidir del poble de Catalunya", així com "uns valors completament allunyats de la igualtat entre ciutadans".

També s'hi sumen factors com que el Rei no volgués rebre la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la seva "postura no neutral", a diferència d'altres monarquies com la britànica, que no es va posicionar en el procés escocès.

Per tot això, la CUP no només proposa declarar el Rei persona "non grata", sinó també qualsevol altre representant de la monarquia espanyola. A més suggereixen no participar com a ajuntament "en qualsevol acció que suposi un reconeixement a Felip VI" i comunicar la decisió a la Casa Reial.

Fins la setmana vinent, però, no se sabrà la decisió que adoptarà el consistori, però cal tenir present que l'equip de govern està format per cinc regidors d'ERC, una del PSC i una de la CUP.