El vicepresident, Oriol Junqueras, s’ha tornat a reunir aquesta tarda amb l’equip negociador dels pressupostos per intentar aconseguir un acostament de posicions que permeti avançar en l’acord amb la CUP, segons ha pogut saber El Nacional. Des de l'executiu s'assegura que la reunió "ha anat bé", que els temes central han estat les propostes sobre Educació i renda mínima garantida, i que no s'ha parlat de fiscalitat, un dels punts on hi ha major enfrontament entre les tesis del PDeCAT i la CUP.

La voluntat del Govern és cobrir les demandes cupaires en aquest dos ambits que s'estan negociant a través del Fons de Contingència.

A la trobada hi han assistit els negociadors habituals, tret del cupaire Benet Salellas, que a la mateixa hora participava en la comissió de Justícia on es debatien les esmenes a la totalitat del departament, per la qual cosa la representació de la CUP ha quedat en mans d'Eulàlia Reguant en solitari.

Aquest és el segon cop que Junqueras intervé a aquestes reunions on en nom del Govern s'encarreguen de la negociació el secretari general de vicepresidència, Josep Maria Jové, i el secretari de Govern, Joan Vidal -a banda dels representants de les conselleries afectades-.

Dilluns el president, Carles Puigdemont, i el vicepresident es van reunir per analitzar el darrer tram de les converses i perfilar els punts que haurien de fer possible l’entesa. Arran d’aquesta reunió es va decidir deixar fora de la negociació les reivindicacions de la CUP en relació a l’IRPF o l'impost de Patrimoni i Successions, tal i com reclama el PDeCAT, i situar “algun marge de negociació” en els àmbits d’Ensenyament i renda mínima garantida.

No obstant, aquesta decisió no ha agradat a la CUP que aquest matí ha protestat pel rebuig del Govern a tocar els impostos i ha reclamat explicacions.

El responsable d’organització del PDeCAT, David Bonvehí, ha insistit aquesta tarda des de Tarragona que la negociació no s’hauria de traduir en un augment de la fiscalitat i que, de fet, no hi haurà “grans canvis” sobre el projecte que s’ha presentat al Parlament.