L'expresident del Congrés dels Diputats i exministre socialista José Bono ha carregat contra l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i el pacte de govern que aquesta manté amb el PSC a l'Ajuntament de la capital. Bono no entén que els socialistes catalans hagin assolit aquest acord, arribant a assegurar que l'alcaldessa de vegades li fa "por" quan la sent parlar. Tanmateix, ha assegurat que se sent "molt allunyat" de la realitat catalana i que dóna al PSC un vot de confiança, malgrat ell presenti dubtes sobre les accions de Colau.

A parer seu, si l'alcaldessa de Barcelona arribés a la Moncloa i governés de la mateixa manera que utilitza per parlar, "algunes persones haurien de demanar un salconduit, que és com es dirien els passaports". "És aquesta gent que quan fa un escrache els sembla que exerceixen un dret i quan l'hi fan a ells fa la impressió que es trenca el sistema democràtic", ha afegit en les declaracions a la Cadena COPE, on s'ha produït l'entrevista a l'exministre. 

Però sobre l'alcaldessa de la ciutat de Madrid, Manuela Carmena, Bono afirma que en la perspectiva personal, és "excel·lent i molt bona gent", de manera que té un concepte positiu d'ella. A més ha admès que "ella va guanyar al PSOE" en les eleccions municipals a la capital d'Espanya i que no la veu "ni molt menys" com a la seva homòloga a Barcelona.