El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha assegurat que els interrogatoris de la Guàrdia Civil a personal del Govern i d'empreses per la web del PNR i el registre de catalans a l'exterior enceten el que serà una "imatge lamentablement habitual les properes setmanes". "L'Estat té por i vol fer por, i utilitzarà tots els mecanismes legítims i també il·legítims per intentar condicionar la llibertat de les persones i empreses", ha assegurat Sànchez al costat del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

"Denota el nerviosisme de l'Estat vers el tsunami democràtic" a Catalunya, ha afegit Cuixart. El president de l'ANC ha llençat també un missatge de tranquil·litat després que el Govern hagi declarat desert el procés d'homologació per a la compra d'urnes. "No seran un problema, l'1-O hi haurà urnes", ha assegurat. Tot plegat ho han dit aquest dimecres a les Cotxeres de Sants en l'acte de presentació de la samarreta d'aquest Onze de Setembre, un model de color groc fluorescent i de teixit tècnic.

Sànchez, que ha lamentat que hagi "tocat als treballadors públics" aquest dimecres, ha advertit: "Han volgut evidenciar que la Guàrdia Civil ens segueix i ens escolta, ho sabem i en prenem nota", ha afegit. 

En la mateixa línia, Cuixart ha apuntat que els interrogatoris han constatat que "els recursos públics es destinen a perseguir opcions ideològiques". En aquest context, el president d'Òmnium Cultural ha reiterat que "en la unitat rau la fortalesa", i per això ha advertit que "lluitaran la democràcia amb ungles i dents ".