El Tribunal Constitucional ha decidit suspendre el ple del Parlament previst per dilluns vinent, que tenia la compareixença del president Carles Puigdemont com a únic punt de l'ordre del dia. Ha estat suspès cautelarment després que el PSC hagi presentat aquest mateix dijous al matí un recurs d'empara -en solitari, sense Ciutadans ni el PP- davant de l'alt tribunal. Aquest fet ha generat molta indignació a les xarxes socials.

En aquest sentit, l'economista Xavier Sala-i-Martin ha recordat que aquest dimecres el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, es postulava com a possible mediador entre l'Estat i la Generalitat. "Oportunista o farsant?", s'ha preguntat el professor de la Universitat de Columbia.

Per la seva part, el diputat del PDeCAT al Congrés de Diputats i alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha ironitzat assegurant que es tracta d'un "altre servei al país del PSC". I ha exclamat que "cada dia es superen".

En general, molts usuaris han transmès la seva incomprensió i vergonya per la postura que han adoptat els socialistes. Especialment després que Iceta s'erigís com a possible mediador del conflicte.