La independència de Catalunya ha estat una de les qüestions que s'han valorat avui a la roda de premsa de la Casa Blanca, que ha ofert la portaveu Sarah Sanders. El tema ha irromput a preguntes dels periodistes.

Un dels representants de la premsa ha fet una pregunta en el context de la trobada que mantindran demà el president espanyol, Mariano Rajoy, i el nord-americà, Donald Trump, i ha recordat que la portaveu del Departament d'Estat, Heather Nauert, va assenyalar que en el cas d'independència de Catalunya, els Estats Units "treballarien amb qualsevol govern o entitat que en sorgís". "En el cas que el referèndum de l'1 octubre aprovi secessionar-se d'Espanya i si s'esdevé un país independent, els Estats Units ho reconeixeran?", ha preguntat.

La portaveu ha secundat la posició de la Secretaria d'Estat, amb actitud diplomàtica, però del tot allunyada del discurs de la diplomàcia espanyola. "No tinc res més a dir respecte del que ja va dir Heather sobre aquest tema. Si la cosa canvia després [del referèndum], ja us ho direm".