El líder d'Unidos Podemos, Pablo Iglesias, creu que l'acord de PP i C's no invalida un pacte de Podemos, les confluències, PDC i ERC per "guanyar la Mesa".

Iglesias ha assegurat des de Madrid que l'acord a què han arribat PP i C's per atorgar la presidència del Congrés dels Diputats als populars no tanca la porta a la possibilitat que la resta de formacions amb pes facin un pacte que els faci quedar per davant. "Era evident que PP i C's es posarien d'acord. Ara està per veure si PSOE, nosaltres i els grups catalans podem posar-nos d'acord. Si ens posem d'acord, guanyem la Mesa", ha dit Iglesias, tot esperonant els socialistes, ERC i PDC a "treballar per posar-se d'acord" perquè és "molt important". El líder de Podemos, però, ha evitat pronunciar-se sobre qui podria ser el candidat de consens o de quin partit hauria de ser.

Tot i així, preguntat sobre si estaria disposat a consensuar amb Sánchez un candidat -la jugada passaria per retirar a Domènech i donar suport al socialista Patxi López per presidir el Congrés-, Iglesias simplement ha afirmat que "és molt important" que es posin d'acord. "Fins aquí puc llegir", ha assegurat sense descartar cap possibilitat.

Iglesias s'ha pronunciat així abans d'entrar a la primera reunió que el seu grup celebra al Congrés aquesta nova legislatura i una hora després d'haver anunciat que tenia previst trucar a Pedro Sánchez per intentar convèncer-lo per arribar a un acord que facilitaria formar després un govern progressista liderat pel PSOE, alternatiu al del PP.