El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha denunciat a través de Twitter que les penes al cantant de Def con Dos, César Strawberry, per haver fet uns tuits ironitzant sobre ETA siguin menors que les aplicades als qui haurien fet caure les caixes d'estalvis. Strawberry ha estat condemnat pel Tribunal Suprem a un any de presó per fer haver fet la bateria de tuits següent, després que l'Audiència Nacional l'hagués absolt amb anterioritat, en considerar que alguns d'ells il·lustraven ironia o fins i tot ambigüitat.

1- "El feixisme sense complexos d'Esperanza Aguirre em fa enyorar fins i tot els GRAPO"
2- "A Ortega Lara caldria segrestar-lo ara"
3- "Street Fighter, edició post-ETA: Ortega Lara versus Eduardo Madina"
4- "Franco, Serrano Suñer, Arias Navarro, Fraga, Blas Piñar... Si no els dones el mateix que a Carrero Blanco, la longevitat es posa sempre del seu costat"
5- "Quants haurien de seguir el vol de Carrero Blanco"
6- "Ja gairebé és l'aniversari del Rei! Quina emoció! (Li regalaré) un tortell-bomba"

Per aquest motiu, Iglesias apunta a la desproporció de la sentència, perquè creu que les conseqüències econòmiques per a molts ciutadans són també una forma de violència, i que la seva acció hauria d'estar més penada. El propi cantant de Def con Dos va denunciar que la seva era una "persecució ideològica més aviat pròpia de règims totalitaris" i per això volia recórre a instàncies judicials europees. 

Un dels implicats, el diputat del PSOE Eduardo Madina, assegura no sentir-se ofès pels comentaris. Madina va patir un brutal atemptat d'ETA que el va deixar coix d'una cama.

Sobre la seva defensa, Iglesias ha estat ràpidament increpat per alguns tuitaires, que li han assenyalat incongruències dins la seva formació. Un d'ells li ha comparat la piulada del secretari polític de Podemos, Íñigo Errejón, que fa uns dies va demanar que fos un delicte les paraules de l'esportista Álex Crivillé, quan va dir que era de "burros" que alguns personatges del món de l'esport paguessin impostos a Espanya, a causa de la pressió fiscal. 

Altres s'han sumat a la denúncia d'Iglesias, explicant que determinades persones havien quedat impunes de paraules també greus, com ara demanar "un tret a la nuca" del podemista.