El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha demanat avui al Govern que s'abstingui de "preparar activitats il·legals", ja que ha recalcat que, indistintament de si compra o no urnes, la Generalitat "no té competències per convocar, organitzar ni celebrar un referèndum".

En declaracions als periodistes en la caseta del PSC a la Fira d'Abril de Barcelona, Iceta ha comentat així el procés que impulsa el Departament de Governació de la Generalitat per fer una preselecció d'empreses proveïdores d'urnes de metacrilat i cartró.

Iceta ha deixat clar que "el problema no són les urnes", ni el material del que estarien fetes, ja que considera que el Govern pot comprar-les, però en canvi "no pot enganyar la gent".

"La Generalitat no té competències per convocar, organitzar ni celebrar un referèndum sobre la independència", ha prosseguit el dirigent socialista, que ha opinat, en aquest sentit, que aquesta operació és "perdre temps i desaprofitar recursos". Així, el primer secretari dels socialistes catalans ha demanat al Govern "que s'abstingui de preparar activitats il·legals i se centri a governar".

El líder del PSC ha denunciat, també, l'"opacitat absoluta" sobre el referèndum, que se celebraria amb l'aliment d'una llei de transitorietat jurídica que s'elabora "d'esquena al Parlament", en un "intent de vulnerar la legalitat que no porta enlloc" o que podria generar "un problema institucional".