El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha replicat les declaracions del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ha demanat un tracte bilateral amb l'Estat perquè "Catalunya s'ho ha guanyat". El líder socialista veu amb bons ulls que el president vulgui un tracte directe amb l'Estat però li demana que no abandoni altres mecanismes multilaterals i que, per tant, rectifiqui i vagi a la conferència de presidents autonòmics on s'ha d'abordar la reforma del finançament de les comunitats. "No té dret a deixar els catalans sense veu ni representació", ha manifestat. El líder del PSC ha assegurat que assistir a una reunió d'aquest tipus permet que es "defensin els drets dels catalans" i, en canvi, a ulls d'Iceta no anar-hi suposa deixar els ciutadans de Catalunya "sense veu". 

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assistit aquest diumenge a l'homenatge en record a l'exministre socialista Ernest Lluch, assassinat el 21 de novembre del 2000. Durant l'acte, ha remarcat que era un "socialdemòcrata perfecte" i n'ha destacat valors com la "universalitat, el coratge i la fraternitat". A més, ha destacat que era un gran defensor del diàleg i que la seva persona era respectada en territoris molt diversos de l'Estat. "Estem tristos per haver-lo perdut però molt orgullosos de tenir-lo com a fundador del PSC", ha valorat. 

Puigdemont, per la bilateralitat

El president Puigdemont va reclamar divendres a la XXI Trobada d'Economia de s'Agaró (Baix Empordà) que Catalunya fos tractada de manera bilateral per l'Estat perquè "s'ho havia guanyat". Davant d'aquesta afirmació, Iceta reconeix que entre les relacions de la Generalitat i el govern espanyol "sempre hi ha un component de bilateral" però ha demanat al president que no deixi de banda els mecanismes multilaterals. Un dels exemples és, doncs, assistir a la conferència de presidents i també ha demanat al vicepresident, Oriol Junqueras, que faci el mateix anant al consell de política fiscal i financera.