El líder del PSC, Miquel Iceta, ha parlat avui a El Món a RAC1 i ha confessat que no va veure el documental de Las cloacas de Interior. "Van dir alguna cosa que no sabéssim?", s'ha qüestionat, al mateix temps que ha confessat que va fer zàping, va veure que feien Goldfinger i va deixar la pel·lícula posada.

Ara bé. Iceta encara té l'oportunitat de veure-la.

Aquest fet no ha agradat gens a la xarxa, que se li ha llançat al damunt titllant-lo de "cínic" i retraient-li que vagi al seu aire.

Caixes i algun paper

Per una altra banda, Iceta s’ha mantingut ferm en el fet que l’1-O no serà una votació “normal”, tal com asseguren des del Govern. “Crec que l’1-O no hi haurà col·legis, urnes i paperetes. Hi haurà llocs de votació, caixes i algun paper”, ha declarat.  En aquest sentit, Iceta ha afegit: "El referèndum no serà ni efectiu, ni vinculant, ni tindrà garanties. Perquè el què no pot ser, no pot ser”. Per tant, ha vaticinat que “possiblement es tracti d’un simulacre de votació”. 

Davant d’aquesta situació, Iceta ha declarat que ha demanat als alcaldes "que s’ajustin a la llei perquè no fer-ho pot tenir conseqüències”. “Els alcaldes socialistes només poden cedir equipaments si la Junta Electoral vàlidament constituïda els ho demana”, ha afirmat. 

Iceta s’ha encarregat de recordar als grups parlamentaris que avalen la independència que l’endemà del referèndum, el 2-O, hi continuarà havent “el mateix problema” i que s’haurà de resoldre amb diàleg. A més a més, ha aprofitat per criticar l’actitud del Govern: “Si és tan important l’1-O potser s’hauria d’haver preparat abans”, ha conclòs Iceta.