L'Hospital de Formentera és el protagonista d'un nou episodi de catalanofòbia, segons ha explicat el poeta mallorquí Carles Rebassa. Segons ha explicat l'escriptor a la xarxa social Twitter, va acudir a urgències de l'Hospital de Formentera després de caure en bicicleta. Allà, l'anava a atendre una metgessa, que es va negar a tractar-lo sota la premissa que li estava parlant en català. "En castellano, o no te entiendo", li va dir, una condició que Rebassa es va negar a acceptar.

Aleshores, segons explica el poeta, va intentar parlar-li més a poc a poc. A això, la metgessa li va dir que anava begut i que feia pudor d'alcohol. Finalment, segons ha comentat Rebassa, el va atendre tot i que ràpidament el va deixar sol i sense informació sobre si havia de romandre a l'hospital per fer més proves o, al contrari, podia marxar.

Rebassa ha explicat que al citat hospital "atenen italians, francesos i anglesos" en les seves respectives llengües, però no en la llengua oficial de Illes Balears i, per tant, de Formentera. Rebassa ja ha denunciat els fets a la Plataforma per la Llengua. Davant aquests fets, li ha preguntat a la directora de Política Lingüística de Balears, Marta Fuxà: "És legal que et sentin parlar català al teu país i et maltractin perquè ho fas?".