El president del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, ha afirmat avui, en resposta al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que els únics polítics que fan por són "els dictadors, els tirans i els que actuen al marge de la legalitat". García Albiol ha mostrat així la seva preocupació per les paraules de Puigdemont a l'acte amb alcaldes sobiranistes, als quals va dir: "Per això sou importants, per això els molesteu i per això els feu por, i més en fareu".

No hi haurà referèndum

El president del PP català, que va fer aquestes declaracions en un acte amb militants del PP de Tenerife, va lamentar que un president que hauria de representar tots els catalans se senti orgullós de pretendre infondre por als qui no pensen com ell. García Albiol va garantir que el referèndum no se celebrarà malgrat les "escenificacions i numerets" que convoqui Puigdemont, perquè el Govern espanyol no ho permetrà. Va emmarcar aquest pronunciament de Puigdemont en el fet que els independentistes estan "cada dia més sols però més radicalitzats", de manera que es posen "nerviosos i cometen més errors".

Pressions al PSC i al PSOE

García Albiol també va voler enviar un missatge als socialistes catalans perquè facin "un esforç de coherència", en referència al suport d'alguns dels seus alcaldes a la celebració del referèndum. Al PSOE de Pedro Sánchez li va demanar que reconsideri la seva proposta d'una Espanya plurinacional, que fa "un flac favor a la democràcia".