El primer ministre belga, Charles Michel, ha fet avui una salutació molt freda al president espanyol, Mariano Rajoy, quan aquest ha arribat a la cimera del Consell Europeu. Rajoy i Michel tenen una bona relació, i normalment conversen de forma distesa, però avui la trobada inicial ha parlat per ella mateixa. El fet ha transcendit a les xarxes socials.

 

Tot plegat ha succeït després que el Govern espanyol ha deixat anar la seva fúria per una entrevista del primer ministre de Bèlgica, en la qual aquest va sortir del discurs de la UE i va demanar una mediació europea o internacional per al contenciós català, segons han publicat diversos mitjans de comunicació belgues. L'ambaixador espanyol a Bèlgica hauria trucat a l'ambaixador belga a Madrid per expressar el seu desacord.

La reacció contrària del Govern espanyol a les declaracions fins i tot pot alterar el sentit del vot de la renovació de la presidència de l'Europol, a la qual es presenta la belga Catherine De Bolle. Si més no, és el que s'extreu d'un missatge enviat pel Ministeri de l'Interior. "No s'hi pot donar suport després de les reaccions de Bèlgica en relació amb els esdeveniments de Catalunya".