La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, s'ha trobat aquest dissabte amb el president de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker. La salutació, que ha estat casual, ha tingut lloc a l'aeroport de Luxemburg. La presidenta de la cambra catalana havia viatjat a aquest país centre-europeu per assistir a l'Assemblea Parlamentària de la Francofonia​, mentre que Juncker tornava a casa després d'assistir a la cimera del G-20. 

En trobar-se, Forcadell s'ha presentat al president de la Comissió Europea i tots dos s'han saludat i s'han fet una fotografia, que la presidenta de la cambra ha penjat posteriorment a les xarxes socials.

Forcadell, que a principi d'aquesta setmana ja va viatjar a Londres per assistir a la reinauguració del grup parlamentari sobre Catalunya, s'ha desplaçat aquest dissabte fins a Luxemburg per assistir a l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF). Serà aquest diumenge quan la presidenta intervindrà en el debat en comissió política de l'APF, mentre que dimarts ho farà en el plenari. Aquest any, l'Assemblea té com a marc de debat la Diversitat lingüística, diversitat cultural, identitat(s)

El Parlament de Catalunya forma part d'aquest òrgan des de l’any 2008, quan l’aleshores president de la cambra, Ernest Benach, va sol·licitar l’estatut d’observador argumentant que Catalunya comparteix els valors i els objectius de la francofonia.