El diari Frankfurter Allgemeine ha publicat unes declaracions de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, en les quals afirma que "Europa ja no pot mirar cap a un altre costat" respecte a les demandes de Catalunya. Forcadell critica la inacció de la UE i apunta que ha de tenir en compte que a Espanya ara hi ha presos polítics, després de la detenció dels presidents de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.  "És una violació òbvia dels drets fonamentals en un dels seus Estats membres", afegeix.

Forcadell explica que els catalans es pregunten "fins quan les institucions europees ignoraran la violació flagrant dels drets fonamentals", on hi suma la repressió policial per intentar impedir el referèndum de l'1 d'octubre.

La presidenta del Parlament assegura que, després de la detenció de Sánchez i Cuixart per cridar a una mobilització, "les institucions europees no poden dir que sigui una qüestió interna" espanyola, i han de prendre partit. Forcadell afegeix que l'actitud del president Carles Puigdemont i del Govern és dialogant, i posa com a prova que va suspendre l'aplicació de la independència per oferir diàleg.