El secretari general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, ha tornat a reclamar aquest divendres a ICV que accepti més pluralitat de veus dins del grup parlamentari de CSQP.

En una entrevista a Catalunya Ràdio i després de l'article que va publicar dijous passat a Crític, Fachin ha explicat que entre les propostes de Podem i EUiA "no hi ha gaires diferències", ja que la formació que encapçala Joan Josep Nuet "ha vist molt coherents les propostes" de Podem, i, en canvi, ha assenyalat ICV com un partit, ara per ara, intransigent. "Si volem fer el que hem vingut a fer (al Parlament), la pluralitat s'ha de veure", ha subratllat.

Tot i que, segons ell, no es tracta d'un debat circumscrit exclusivament als noms, Fachin ha insistit en la necessitat que les veus de persones com l'economista Àngels Martínez s'escoltin a la cambra catalana en el debat i negociació dels pressupostos de la Generalitat.

Complicades relacions personals

La mala relació entre Fachin i Coscubiela ha estat un dels elements sobre els quals més s'ha parlat els darrers dies quan s'ha fixat la vista sobre la crisi de CSQP. "Estic segur que al 97% dels oients que ens escolten no els hi preocupa", ha opinat el líder de Podem Catalunya. Segons Fachin, el debat intern al grup parlamentari va molt més enllà de la relació entre dues persones concretes.

La setmana que ve el Parlament viurà el primer dels grans debats del nou període de sessions, el de la qüestió de confiança. "Ara per ara, Puigdemont no ens inspira gaire confiança", ha destacat Fachin, que s'ha mostrat partidari del 'no', tot i que no ho ha fet de forma contundent. Tampoc s'ha posicionat radicalment en contra de permetre la tramitació dels pressupostos del 2017 i ha subratllat que CSQP –en cas que no hi hagi escissió– estarà atent als esdeveniments. "Cap força política es pot negar a seure i parlar de política", ha conclòs.