Setze europarlamentaris de quatre grups diferents planegen visitar les presons on hi ha ingressats els "presos polítics catalans" que formen part del Govern i els líders de la societat civil Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Els setze diputats del Parlament Europeu visitaran Espanya en les properes setmanes en el context de creació de l'entitat Plataforma Diàleg UE-Catalunya. Aquesta associació treballa per ajudar a resoldre les "diferències" entre els governs català i espanyol a través del "diàleg pacífic". Des de l'ens es recorda que entre els vuit membres del Govern empresonats hi ha dos exparlamentaris europeus, Oriol Junqueras i Raül Romeva.

Entre els setze europarlamentaris, que pertanyen als Verds, a GUE/NGL, a Alde i a ECR, hi ha Martina Anderson, Izaskun Bilbao, José Bové, Mark Demesmaeker, Jill Evans, Eleonora Forenza, Josu Juaristi, Lídia Senra Rodríguez, Jordi Solé, Igor Soltes, Bast Staes, Indrek Tarand, Josep Maria Terricabras, Ramon Tremosa, Marie-Pierre Vieu i Tatjana Zdanoka.

A banda, també s'ha pogut saber que la socialista portuguesa Ana Gomes també ha demanat de visitar les presons on hi ha els polítics catalans.