La presència de la policia espanyola alarma la comunitat educativa. Després de la denúncia d'una escola de Berga, que advertia que la policia restringia l'accés a l'escola, aquest matí ha sorgit un conflicte semblant a Lleida.

A la capital del Segrià, la direcció i el consell rector del Col·legi Lestonnac han demanat que es traslladi o reubiqui el dispositiu especial de la policia espanyola que hi ha al carrer del davant del centre, on es troba la comissaria del cos policial a la capital del Segrià. El director de Lestonnac, Josep Tarragó, ha explicat que ja fa un mes que estan ''convivint'' amb un desplegament que pot anar de les 3 a 10 furgonetes policials amb agents uniformats i armats que ''alteren la convivència'' de la comunitat educativa, sobretot a les entrades i sortides dels alumnes.

Per aquest motiu, ahir van enviar cartes a l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, per instar-los que estudiïn una solució a aquesta situació que divendres a la tarda va derivar en una picabaralla entre un pare que repartia papers amb informació dels Comitès de Defensa de la República (CDR).

El director de Lestonnac ha explicat que passat un mes de convivència amb aquesta situació de tenir permanentment un dispositiu de la policia espanyola al davant de l'escola, ahir dimarts es va decidir des de la direcció del centre i el consell rector enviar una carta institucional a Àngel Ros, com a alcalde de la ciutat i president de la Junta local de seguretat, i a la subdelegada del govern espanyol Inma Manso, com a responsable dels cossos policials de l'Estat a la ciutat. Via registre, els han emplaçat formalment que valorin si hi ha la possibilitat de trobar una solució a la situació que des del centre passa per una ''reubicació o trasllat de la policia'', ja que entenen que l'espai que ocupen ''afecta la convivència del centre i el seu dia a dia''.

El desplegament afecta sobretot a les entrades i sortides dels alumnes, que coincideixen amb les furgonetes policials i els agents uniformats i armats amb metralletes que fan guàrdia al carrer.