Esquerra Republicana, la CUP i Podem organitzaran un acte polític conjunt el 9 de setembre per commemorar el 40è aniversari de la primera gran mobilització després de la mort de Franco, a la mateixa localitat on va tenir lloc, Sant Boi de Llobregat.

Ja han passat 40 anys des de la primera manifestació multitudinària, després de la fi de la dictadura, de reivindicació catalanista i en pro de la llibertat, l’11 de setembre de 1976 i, per commemorar-ho, independentistes d’esquerres (ERC i CUP) i partidaris del dret a decidir ancorats a l'esquerra (Podem), han decidit unir forces per commemorar aquell dia.

Per això, celebraran un acte conjunt a la Plaça de Catalunya de Sant Boi Llobregat, municipi en què va tenir lloc aquella manifestació, que durà per títol 'Que la prudència no ens faci traïdors', frase del recentment desaparegut, Jordi Carbonell, que va fer de ponent en aquella mobilització, en representació de l’Assemblea de Catalunya. En aquell llunyà acte, d’altra banda, també van parlar el llavors representant del Consell de Forces Polítiques de Catalunya, Miquel Roca, i el portaveu dels partits de l’oposició catalana no enquadrats en organismes comuns, Octavi Saltor.

L’acte d'enguany comptarà amb el parlament de Miquel Sellarès, un dels organitzadors d’aquella manifestació, a més d'amb la participació d’Albano Dante Fachín (Podem), Anna Gabriel (CUP) i Oriol Junqueras (ERC) per part dels partits, i dels representants sindicals catalans Joan Carles Gallego, de CCOO, Camil Ros, de la UGT, a més de membres de la Intersindical-CSC i COS. 

Aquesta commemoració conjunta tindrà lloc el 9 de setembre, i no el dia 11 d’aquest mes, com fa 40 anys, jornada en què Podem farà una concentració alternativa a les de l’ANC, al costat de BComú, ICV i EUiA. Es fa evident, doncs, que les lluites d’aquella època, unien més ERC, CUP i Podem, que algunes de les reivindicacions actuals.