Si avui es fessin unes noves eleccions a Espanya, el PP tornaria a guanyar i ampliaria la seva majoria, situant-se ara més a prop de la majoria absoluta. Així ho publica una enquesta de NC Report de La Razón. El PP aconseguiria entre 154 i 159 diputats, entre 17 i 22 més que les passades eleccions del 26-J i entre 31 i 36 més que el 20-D, quan es van fer les primeres eleccions.

Aquests bons resultats dels populars anirien en detriment dels del PSOE, que tornaria a perdre diputats en cas de noves eleccions. Els socialistes traurien entre 69 i 73 escons. El 26-J van treure 85 diputats, mentre que el 20-D en tenien 90. Aquestes dades demostren, un cop més, la crisi del partit socialista, després d'un any complicat, que ha acabat amb una crisi interna per l’abstenció en la investidura de Rajoy i la dimissió del seu secretari general Pedro Sánchez.

Aquests mals resultats del PSOE, i els entre 67 i 72 que l'enquesta dóna a Podemos (el 26-J en va treure 71), farien que Rajoy aconseguís ara 14 escons més que els dos partits junts. El que no resol l'enquesta, però, és si aquest cop sí que hi hauria sorpasso de Podemos al PSOE. La forquilla de l'enquesta és massa àmplia per preveure'l, però deixa entreveure que seria una possibilitat a causa de l’ajustat marge que hi hauria entre l'un i l'altre. El PSOE estaria entre els 69 i els 73 escons, i Podem entre els 67 i els 72.

Pel que fa a Ciudadanos, l'enquesta li dóna entre 27 i 31 diputats, uns resultats un pèl més baixos que els que va aconseguir el 26-J, quan va treure 32 diputats, però molt més baixos que el 20-D, quan en tenia 40.