L'empresa Atento Teleservicios España, S.A.U, que s'encarrega de gestionar el servei de consultes 012 del Govern de Catalunya, ha notificat als seus treballadors que deixin de donar informació sobre qualsevol assumpte relacionat amb la celebració del referèndum de l'1-O.

Ho ha fet a través d'una carta enviada aquest dilluns, que recorda la sentència del Tribunal Constitucional suspenent la convocatòria del referèndum, i per aquesta raó els demanen que s'abstinguin de facilitar informació "per prevenir que la plataforma Atento pugui ser utilitzada per fins no legals".

Des d'El Nacional, s'ha contactat amb el 012 per demanar informació de l'1-O per diverses vies. Si des del principi de la trucada es demana per "referèndum", una gravació automàtica explica que "no disposen de la informació sol·licitada". A continuació, es penja la trucada. 

En parlar amb un agent, asseguren que no disposen de cap tipus d'informació i que "mai" s'ha facilitat, cosa que es contradiu totalment amb la referència del final de l'últim espot del referèndum, on es deriva al 012 per a més informació. En plantejar-los aquesta qüestió, l'agent assegura que no en sap res i repeteix: "No disposem de cap tipus d'informació".