Garrotada de Camacho a la proposta de C's / Efe

El PP ha advertit Ciutadans que no permetrà "ni un pas enrere" en la lluita contra la violència de gènere, després que la formació d'Albert Rivera hagi proposat eliminar la pena agreujada per als homes que cometen aquests delictes. La presidenta del PP de Catalunya i número tres a les eleccions per Barcelona, Alícia Sánchez-Camacho, ha titllat de "barbaritat" la proposta de C's.

"No ho permetrem", ha dit Camacho en una trobada la tarda d'aquest dijous amb més de 20 dones de l'associació Temps de Dones.

Menors víctimes

La popular ha assegurat que el Govern de Rajoy s'ha pres "molt seriosament" la lluita contra la violència de gènere i ha posat com a exemple la reforma legislativa encaminada cap al reconeixement que els menors també en són víctimes.

Per lluitar contra la "xacra" de la violència masclista, Camacho ha considerat que "necessitem més cultura en igualtat, tolerància i respecte", i ha defensat que això hauria de ser "un element protagonista del nostre model educatiu".

"Hem d'educar els nostres fills en valors", ha assenyalat la candidata, que ha posat de manifest que el PP "s'ha pres molt seriosament" aquesta problemàtica.

Camacho també ha dit que és partidària de seguir lluitant per la conciliació familiar perquè els ciutadans puguin compaginar "una activitat professional plena amb una activitat familiar també plena i intensa". En aquest punt, ha advocat per tal que les mesures a favor de la conciliació arribin a les empreses a través de la negociació col·lectiva, o bé mitjançant els convenis sectorials o d'empresa.

'Política experimental'

La presidenta del PP català ha insistit, com ha fet tota la campanya, en el perill que podrien suposar "les polítiques experimentals" de Rivera a qui, segons ella, només li interessa arribar a la Moncloa de la mà de qui sigui: Pedro Sánchez (PSOE) o Pablo Iglesias (Podem).

Pel que fa a l'educació, la líder popular ha assegurat que és mentida que el Govern de Rajoy hagi reduït les ajudes als estudis. El que ha fet, ha dit, és valorar també com a requisit "l'esforç acadèmic que fa una persona per accedir a la beca".

Fonts: Europa Press i Efe