La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Dolors Bassa, ha publicat aquesta tarda una sèrie de tuits en defensa de la figura de Fidel Castro. Bassa, que forma part del Govern de Junts pel Sí a proposta d'ERC, va ser secretària de política social i ocupació de la UGT a les comarques gironines entre el 2005 i 2008 i secretària general de la UGT a les comarques gironines des del mateix 2008 i fins al setembre del 2015.

En la sèrie de tuits, la consellera explica que ha visitat Cuba en tres ocasions i que, "amb tots els ets i uts", es queda amb les coses bones "del sistema de la revolució. Educació i sanitat, primer. Identitat i socialisme, segon", explica Bassa. Per acabar, la política catalana afirma haver conegut països de l'entorn i diu que "tot i reconèixer moltes deficiències i dificultats" es queda "amb la Cuba social". 

Poques hores més tard, el secretari del Govern, Joan Vidal, posava en dubte també via twitter que es citi Cuba com a exemple a seguir.