La diputada al Congrés d'En Comú Podem Marta Sibina, propera al secretari general de Podem, Albano Dante Fachin, ha qüestionat públicament les tesis de la direcció de Catalunya En Comú en contra del referèndum que els de Xavier Domènech i Ada Colau sotmetran a debat aquest dissabte a Terrassa. 

Sibina s'ha referit des del seu compte de Twitter a les paraules pronunciades a Barcelona aquest divendres per l'històric nacionalista gallec Xosé Manuel Beiras, que ha criticat l'ambigüitat dels comuns amb el referèndum assegurant que "no podem tenir dubtes". "Crec que hem d'escoltar molt atentament el que ens diu Xosé Manuel Beiras", ha assenyalat la parlamentària.

Les manifestacions de Sibina arriben en un moment de tensió i divergències al món dels comuns i entre aquests i l'organització catalana de Podem. Sibina s'alinea amb Fachin, que ha apostat aquest divendres per fer costat al referèndum i participar-hi de manera activa. El líder estatal de la formació morada, Pablo Iglesias, l'ha desautoritzat en decantar-se per les tesis de Domènech i Colau, en el sentit que el de l'1 d'octubre: "si fos català, no participaria en aquest referèndum", ha dit.

Infermera de professió, Sibina va fundar amb Fachin la revista de política sanitària Cafèambllet. A les eleccions generals del 2016 va ser elegida diputada al Congrés com a cap de llista d'En Comú Podem per Girona.