La presidenta de la Junta d'Andalusia i secretària general del PSOE-A, Susana Díaz, ha tancat files aquest divendres per l'"honradesa i honestedat" dels dos expresidents andalusos, Manuel Chaves i José Antonio Griñán, per als quals la Fiscalia Anticorrupció ha demanat deu anys d'inhabilitació i 6 de presó, respectivament, pel cas dels ERO a Andalusia. 

En declaracions als periodistes a La Rinconada (Sevilla), Díaz ha exalçat que els dos expresidents andalusos van assumir responsabilitats polítiques "fa ja molt temps" en deixar el seu escó i abandonar el partit i ha reiterat que, amb tot el respecte a la Justícia, ella, "particularment", creu "en l'honradesa i honestedat d'un altre perquè a cap dels dos se'ls ha acusat de beneficiar-se personalment".

En aquest punt, ha confiat que els que sí que es van beneficiar en el cas dels ERO paguin "com més aviat" i que "ho facin bé". "Espero que la justícia sigui implacable amb els responsables", ha afegit. A més, la dirigent andalusa ha dit haver parlat amb Chaves i Griñán recentment: "Sempre he parlat amb ells i en les últimes hores, també".

A les paraules de Díaz s'hi ha sumat el secretari general del PSOE d'Huelva, Ignacio Caraballo, ha defensat Griñán i Chaves, afirmant que hi ha una "cacera" contra aquestes persones que són "honestes" i "no s'han lucrat". Així les coses, ha mostrat respecte per la justícia, per bé que personalment no està d'acord amb "els terminis" que el fiscal ha decidit. 

Aquesta és l'opinió oficial del partit, ja que el secretari d'Organització del PSOE, César Luena, ha dit que la formació "ha confiat i confia" en la "innocència" dels expresidents, que "van assumir en el seu moment tota la seva responsabilitat política" i van dimitir "del seu càrrec, del partit i dels seus escons".