L'ANC, Òmnium Cultural i l'AMI han fet aquest dijous una crida a la participació a la manifestació de la Diada, que tindrà lloc dues setmanes abans del referèndum de l'1 d'octubre. "Sense un 11-S mobilitzat, l’1-O arribarà coix", ha assegurat el president de l'ANC, Jordi Sànchez.

La Diada d'enguany estarà marcada per la celebració del referèndum i les entitats sobiranistes han volgut remarcar la importància de la mobilització. "L'èxit és bàsic per garantir que no es podrà aturar l'1 d'octubre", ha afirmat el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

"Estem preparats perquè sigui una jornada molt potent que doni una resposta pacífica a les agressions de l’Estat", ha destacat Sànchez. En aquesta línia també s'ha pronunciat Cuixart, que ha destacat la "hipocresia d'aquells que denuncien que a Catalunya hi ha una autocràcia quan ja han pactat que el Tribunal Constitucional anul·larà lleis que encara no s'han aprovat", en referència a la suspensió de les Lleis del Referèndum i de Transitorietat Jurídica.

"Segur que ens marejaran amb xifres, com en cada convocatòria, dient que això es desinfla, i intensificaran el discurs que la independència és l'apocalipsi. Nosaltres tenim clar que l'apocalipsi és quedar-nos en aquest Estat", ha resolt secretari de l'Associació de Municipis per la Independència, Joan Rabasseda. 

L'organització

En referència a l'organització, l'ANC ha confirmat que hi ha prop de 200.000 persones inscrites. "Es tracta d'una Diada històrica, tant pel context com per la mobilització, a hores d'ara amb dades superiors a l'any passat", ha explicat Sànchez.

La manifestació d'enguany tindrà el seu punt central a la cruïlla entre el passeig de Gràcia i Aragó, on confluiran els quatre trams organitzats als carrers del voltant. El punt distintiu serà l'ús de quatre lones que passaran per sobre dels manifestants al mateix temps que aquests es posen la samarreta de color groc fluorescent. 

Els organitzadors han detallat que hi haurà un ampli dispositiu de seguretat i un gran desplegament de serveis mèdics, amb 24 ambulàncies i una carpa, per garantir que la manifestació transcorri sense incidents, i han ressaltat que hi haurà 2.500 voluntaris distribuïts per tots els trams de la manifestació per ajudar a aquest fi.

La mobilització acabarà a la plaça de Catalunya, on tindran lloc diversos parlaments i on també hi haurà un petit acte de record a les víctimes de l'atemptat del 17 d'agost a Barcelona i de rebuig al terrorisme.