L'encreuament d'acusacions entre el diputat de JxSí Lluís Llach i el popular Xavier García Albiol ha promogut la intervenció de l'exdiputat de la CUP David Fernàndez, que ha acabat titllant de "desgraciat" el president del PP Català.

Fruit de la visita de dos guàrdies civils de paisà aquest dijous al TNC, Lluís Llach ha relacionat l’actuació del cos de l’Estat amb pràctiques pròpies de règims autoritaris d’antany, destacant que l’acte viscut al Teatre Nacional de Catalunya “retrotreu al tardofranquisme”. El diputat de JxSí ha afirmat que representa “un atemptat contra la llibertat d'acció política”.

Fruit de les declaracions de Llach, Xavier García Albiol, president del PP Català, li ha etzibat que “aquest home estava més còmode durant el franquisme fent-se la víctima i creu que el franquisme encara perdura en el temps. Ha tingut un lapsus de 40 anys”.

Tot i això, l’encreuament d’acusacions i retrets no ha finalitzat aquí i, David Fernàndez, exdiputat de la CUP, ha titllat Albiol de “desgraciat”, acusant-lo dels robatoris i tortures dels “pares del teu partit”: