El portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament de Cornellà, Daniel Serrano, ha estat escollit nou president de la federació dels populars a Barcelona. Serrano, l'únic candidat que s'ha presentat al càrrec, ha obtingut 497 vots dels 562 que hi ha hagut en el congrés del PP de Barcelona, celebrat aquest dissabte a Sitges.

D'altra banda, hi ha hagut 58 vots en blanc i 7 de nuls. D'aquesta manera, Serrano substitueix Alberto Villagrassa, fins ara al capdavant de l'organització provincial del PP de Barcelona. L'objectiu de Serrano és treballar "intensament" per millorar els resultats a les properes eleccions municipals, previstes per al 2019, i també per a les següents votacions al Parlament, uns comicis que el PP Català dona per fet que seran "autonòmics".

Aquest matí, en aquest mateix acte, el president del Partit Popular Català, Xavier García Albiol, ha assegurat que, mentre el PP governi a l'Estat, "ningú no convocarà un referèndum per separar Catalunya de la resta d'Espanya". Albiol ha insistit que la votació no se celebrarà: "Que ho tinguin molt clar", ha advertit. L'endemà que el Govern hagi concretat la data i la pregunta del referèndum, que tindrà lloc l'1 d'octubre, el líder dels populars catalans ha demanat a Cs i al PSC que facin front comú com a bloc constitucionalista i unionista per evitar tant el referèndum com la independència.