La CUP ha proposat al Govern recuperar l'òrgan de la Sindicatura Electoral per supervisar el referèndum de l'1-O, després que es dissolgués aquesta setmana per evitar una multa de 12.000€ al dia per a cada un dels seus membres. Ho ha explicat el diputat cupaire Benet Salellas aquest dilluns a Els Matins de TV3.

Salellas ha dit que el seu partit ha posat aquesta proposta sobre la taula, però que és el Govern qui ha d'acabar decidint, ja que és qui s'encarrega de l'organització logística del referèndum. La formació creu que s'hauria de tornar a formar aquest òrgan escollint nous membres, per exemple. "Aquest país esta ple de gent determinada i convençuda amb la democràcia que no accepta l'acció de la inquisició constitucional", ha assegurat.

En aquest sentit, ha descrit aquest òrgan com "imprescindible" per mantenir les garanties del referèndum, en un dia en què "vindrà mitja Europa a veure què passa": 

"Els Mossos han de desobeir"

Pel que fa l'acció dels Mossos davant de la intervenció de l'Estat, el diputat ha defensat que el cos hauria de desobeir i "estar al costat de la gent", ja que posar un coronel de la Guàrdia Civil a coordinar-los és un intent de "militaritzar un cos policial civil".

Salellas també ha valorat el posicionament dels comuns a l'assemblea sobre el referèndum que ahir es va celebrar a Saragossa. S'ha referit a la intervenció de l'alcaldessa Ada Colau, que va obrir la jornada, com "marciana" i "joc partidista" que només "pensa amb fer càlculs".