El grup parlamentari de la CUP veu amb bons ulls el nom de l'expresident del TSJC Miguel Ángel Gimeno com a proper director de l'Oficina Antifrau de Catalunya.

Consideren que la figura proposada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, té un bon perfil per ocupar el lloc de Daniel de Alfonso, cessat pel Parlament per les seves converses amb el ministre d'Interior Jorge Fernández Díaz. 

Els cupaires opinen que Gimeno pot ser un nom de consens. En aquest sentit, segons expliquen a l'ACN, donaran suport al seu nomenament si finalment es materialitza la votació en el ple del Parlament d'aquesta setmana, el darrer del curs.

De moment, demà, a dos quarts de nou del matí, es reunirà la comissió d'Afers Institucionals de la cambra catalana per comunicar la proposta del president. 

A banda de la CUP, sembla que la resta de grups parlamentaris també aproven el nom de l'expresident del TSJC. De moment, el PSC avala Gimeno com a nou director de l'OAC. Això significa que el grup parlamentari que encapçala Miquel Iceta votarà a favor si el seu nomenament s'eleva a la consideració de la cambra catalana.

També C's no s'oposarà al seu nomenament. En aquests moments, el grup d'Inés Arrimadas està acabant de valorar el sentit del vot, però, per ara descarten un ‘no’, atenent "al perfil" de Gimeno. Ara bé, C's lamenta que la seva elecció no s'hagi fet sota "uns principis democràtics i objectius més rigorosos".