La regidora de la CUP a Barcelona, Maria Rovira, ha criticat aquest dilluns que l'alcaldessa, Ada Colau, usa "el mateix discurs que els unionistes" sobre els funcionaris sobre el referèndum de l'1 d'octubre.

Rovira ha demanat a l'alcaldessa de Barcelona valentia i tenir en compte que "els funcionaris són majors d'edat, com el conjunt dels ciutadans", després que Colau hagi garantit que l'Ajuntament no posarà cap funcionari en situació de risc.

La regidora de la CUP ha replicat a l'alcaldessa que la millor garantia per al referèndum és obrir els col·legis electorals i fer campanya defensant la seva posició: "Un referèndum és de per si un instrument vinculant, i té totes les garanties que els resultats s'aplicaran l'endemà".

Aquest dilluns l'alcaldessa havia assegurat en una entrevista a El Periódico que no posarà en perill "la institució ni un sol funcionari que pugui trobar-se en una situació de risc o de compromís". A més, ha criticat durament la pressa del Govern per fer el referèndum. "Hi ha objectius difícils que necessiten més temps del que voldries", ha afirmat l'alcaldessa.