Un total de 56 institucions culturals catalanes han criticat aquest divendres l'empresonament del vicepresident Oriol Junqueras i els consellers, i han reclamat "diàleg polític" per aconseguir solucionar la situació, segons han reflectit en un comunicat conjunt remès pel Teatre Nacional de Catalunya (TNC).

En el manifest, subratllen que "el conflicte polític que viu la societat catalana necessita solucions polítiques: empresonar agents fonamentals d'aquest diàleg polític no serà mai la solució". "Malgrat que cadascun de nosaltres tenim punts de vista molt diversos i legítims sobre els nostres horitzons de convivència, els volem de qualitat", han subratllat.

Davant d'aquesta situació, demanen a la societat de mantenir la seva participació en la vida cultural com a forma d'"activisme" per alimentar els necessaris espais de reflexió, i contribuir en la millora de la convivència.

També subscriuen el manifest el Teatre Lliure, la Filmoteca de Catalunya, l'Institut del Teatre, el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba), la Fundació Joan Miró, el festival Temporada Alta, la Sala Beckett, L'Auditori, La Perla 29 i el Mercat de les Flors.

CCCB, MNAC, Grec i Palau de la Música

A més, ho fan el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya, La Seca Espai Brossa, el Teatre Gaudí, el Versus Teatre, el Maldà, Victòria, Poliorama, Grup Balañà, professionals del circ, el SAT! i companyies com Dagoll Dagom, la Fura dels Baus i Teatre de Guerrilla.

Així mateix el subscriuen el director del Festival Grec, Cesc Casadesús; el director del MNAC, Pepe Serra; el del Palau de la Música, Joan Oller, i la directora del festival El Més Petit de Tots, Eulàlia Ribera, a més de nombrosos teatres, museus i festivals locals.