Les mesures adoptades pel Govern espanyol contra l’autogovern català són “arbitràries jurídicament i nefastes políticament”. És per això que els partits que les rebutgen han d’actuar conjuntament. Així ho ha defensat el portaveu de Catalunya Sí Que es Pot al Parlament, Joan Coscubiela, en una roda de premsa aquest dilluns, després de la reunió de la Junta de Portaveus. El ple previst per dijous és “l’oportunitat per construir una resposta el màxim d’unitària possible”, ha sostingut.

Joan Coscubiela ha expressat “satisfacció” per la convocatòria d’un ple monogràfic, que considera imprescindible després de l’activació de l’article 155, que ha titllat de “barbaritat jurídica i política”. Però la resposta a això, ha afegit, no pot ser una declaració o proclamació d’independència. Això “fracturaria la cohesió d’un bloc que podem configurar”, tant per reclamar la sortida de presó de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart com per respondre a la intervenció de l’autogovern.

En aquest sentit, el dirigent de CSQP ha demanat deixar a una banda els partidismes i actuar de forma conjunta. “Enfrontem aquest ple amb la clara voluntat d’aportar propostes que tinguin un objectiu de país, no partidistes”, ha assegurat. “És absolutament imprescindible que tots subordinem els nostres interessos i la nostra visió a un interès de país”, ha dit. També ha considerat que Puigdemont hauria d’acudir al Senat a explicar-se.