Diversos dirigents de les esquerres catalanes han protagonitzat aquesta tarda una batussa a Twitter per l'entrevista de la diputada de la CUP Eulàlia Reguant a TV3. El portaveu de Catalunya Sí Que es Pot, Joan Coscubiela, ha carregat aquest diumenge contra Eulàlia Reguant, per les declaracions en les quals assegurava que la formació anticapitalista abandonaria el Parlament al setembre si no se celebra el referèndum. Després que el portaveu adjunt d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufían, opinés al respecte, Coscubiela l'ha acusat d'insultar-lo.

El portaveu de CSQP ha fet servir el seu compte de Twitter per denunciar que, després del “xantatge” de Junts pel Sí per aprovar els pressupostos -que va denunciar justament Reguant durant el debat en el ple-, ara és la CUP qui “amenaça”.

"Posats a abandonar el Parlament no cal esperar a setembre. Podríem marxar tot@s demà. Han passat 18 mesos en què s'havia de fer desconnexió", ha mantingut Coscubiela. Aquest dilluns farà 18 mesos de les últimes eleccions catalanes del 27-S i, segons sostenen les forces contràries a la independència, ja s'hauria exhaurit el termini del Govern per convocar el referèndum. De totes maneres, els 18 mesos no van començar fins a l’inici de la legislatura, amb el nomenament de Carles Puigdemont com a president, el 10 de gener. El termini s’acabaria, per tant, el 10 de juliol.

La presidenta de la CUP, Mireia Boya, ha contestat les declaracions de Coscubiela amb un irònic “claro que sí, guapi” i ha adjuntat tres documents, un dels quals és un tuit del portaveu d'En Comú Podem al Congrés dels Diputats, Xavier Domènech, en què assegurava: "El termini per aconseguir el referèndum és 2016".

L'últim a intervenir ha estat Gabriel Rufián.

La batussa digital no ha acabat aquí, sinó que Coscubiela ha acusat llavors Rufián de no saber fer res més que insultar. "Insultar?", ha preguntat el diputat d'ERC en un tuit posterior. "Sembles els del PSOE quan van investir Rajoy", ha reblat.