L’Ajuntament de Barcelona segueix endavant en la seva intenció de crear una funerària pròpia tot i no comptar amb el suport majoritari de l’oposició, tal com ha explicitat avui Eloi Badia, regidor de Presidència, al Ple Municipal.

El Govern d’Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, que fins ara havia valorat diverses opcions per administrar els serveis funeraris de la ciutat, ha apostat per defensar la creació d’una funerària gestionada amb fons propis.

El regidor de Presidència, Eloi Badia, ha demanat un cop més el suport de l’oposició per endegar la funerària pròpia, apel·lant al Ple de l’Ajuntament “perquè posi les necessitats de la ciutadania per davant de les postures de partit”, en una estratègia dels comuns que fins ara no està donant els fruits desitjats.

Fins ara, l'Ajuntament havia valorat la compra de Serveis Funeraris i el servei de concessions, i el Grup Municipal de Barcelona en Comú havia buscat aliances per tirar el projecte endavant. Tot i això, ni una opció ni l’altra han prosperat, i el consistori es troba sense els suports necessaris per construir una entitat que gestioni de manera autònoma i pública els serveis funeraris de la ciutat.

A més, les opcions de l’Ajuntament es limiten cada cop més, ja que aquest dilluns el grup “Ontario Teachers” ha comprat la funerària “Mémora”, sent aquesta última l'empresa que copa els tanatoris de la ciutat i que va ser acusada d’exercir una “posició de domini i abús” per part del consistori i de la seva empresa competidora, “Áltima”.