Ciutadans ha cedit tres dels seus diputats al PP perquè pugui sol·licitar dictamen al Consell de Garanties Estatutàries sobre la constitucionalitat dels pressupostos del 2017, ja que els populars no arriben al nombre d'escons suficient que marca el reglament del Parlament.

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, i el del PP català, Xavier García Albiol, s'han reunit avui a la cambra catalana durant uns vint minuts, una trobada fixada per endavant en la qual han abordat els pressupostos de la Generalitat del 2017 i la sol·licitud de dictàmens al Consell de Garanties Estatutàries, perquè es pronunciï sobre la seva adequació a la Constitució i a l'Estatut.

Segons fonts coneixedores de la reunió, Ciutadans ha cedit tres dels seus diputats al PP perquè pugui portar els pressupostos al Consell de Garanties Estatutàries ja que, d'acord amb el reglament de la cambra, es requereix que el presentin el 10% dels diputats, és a dir, 14, però el PP en té només 11. "Ciutadans creu que en un moment tan important com l'actual cal col·laborar, i per això hem cedit tres diputats al PP", argumenten des de la formació que lidera Arrimadas.

Malgrat coincidir en alguns arguments, Ciutadans, el PSC i el PP presentaran els seus recursos al Consell de Garanties Estatutàries per separat i no conjuntament. El PSC ja va presentar ahir una petició de dictamen al Consell de Garanties Estatutàries, òrgan consultiu però no vinculant, davant les "dubtes" que genera la disposició addicional 31 amb el mandat de celebrar un referèndum.

De la seva banda, Ciutadans i el PP preveuen fer-ho en les pròximes hores, abans que acabi el termini demà dijous 9 de febrer a les dotze del migdia en el cas de la llei de pressupostos i divendres a la mateixa hora per a l'anomenada llei d'acompanyament. A més, dels recursos al Consell de Garanties Estatutàries, Arrimadas i Albiol han intercanviat també impressions sobre la situació política de Catalunya.