La portaveu de Ciudadanos a l’Ajuntament de Madrid i membre de l’executiva nacional de Cs, Begoña Villacís, ha declarat que el partit té una “oportunitat d’or” si es convoquen eleccions a Catalunya i que “l’opció clara” és la candidata del partit taronja, Inés Arrimadas.

“Qui vulgui apostar perquè s’obri un nou espai a Catalunya en el qual es parli dels veritables problemes, els que realment afecten els catalans, que segueixen sent l’atur, els hospitals, les farmàcies, tots els problemes que al final ens afecten a tots, l’opció clara és Inés Arrimadas”, ha declarat Villacís.

“Tot el que estem veient, tota aquesta successió de coses, l’única cosa que revela és que estan molt nerviosos i que són els últims moviments d’un règim al qual queda molt poca vida, perquè ells saben que se’ls acosten unes eleccions que convocaran tots els catalans”, ha assegurat la portaveu de Cs de Madrid.

A més a més, ha assenyalat que l”única finalitat” de la seva formació és “establir ponts” i “evitar allò que únicament alimenta l’independentisme, que és la confrontació, la divisió” que, a parer seu, els independentistes fomenten perquè “no volen que es parli de la seva corrupció”.

Villacís ha afegit que el Govern “veu com perd suports i que l’independentisme a Catalunya està perdent la seva base social, mai ha tingut simpatia internacional, no té res, ni urnes ni res, i és normal que estiguin nerviosos”.

En aquest sentit, ha criticat durament el Govern, al qual ha titllat “de poc demòcrata” en la seva relació amb els funcionaris públics. Villacís ha dit que a l’executiu de Puigdemont només té interès en els funcionaris “per si els són servils o no” de cara a l’1-O, però en cap moment “per si recuperen les pagues extres”.