Catalunya en Comú ha proposat aquest diumenge Xavier Domènech com a candidat d'una llista en coalició amb Podem. Així ho ha explicat la portaveu de Catalunya en Comú, Elisenda Alamany, que ha anunciat que el nom de la llista pel 21-D hauria de ser En Comú Podem-Catalunya en Comú.

Aquesta ha estat la proposta inicial de Catalunya en Comú però la decisió final està en mans de les bases de la formació, que votaran el proper 11 de novembre. Sobre el possible front comú ampli, els comuns prefereixen desmarcar-se'n: "Catalunya no es mereix més plebiscits. Les llistes unitàries serveixen per perpetuar les retallades i l'antiga CDC", ha exposat Alamany.

El procés, en segon terme

Els comuns han deixat clar avui que volen apartar el debat independentista de l'agenda política. En aquest sentit, Alamany ha demanat que se superi la política "dels vells blocs" i s'aposti per consensos que facin possible "tornar al centre l'agenda social", que consideren "postergada".

Per a Catalunya en Comú, "no són unes eleccions normals" i segons ha exposat, "han de servir per recuperar la normalitat democràtica: llibertat dels presos i anul·lació del 155".