El ministre de Justícia en funcions, Rafael Catalá, ha defensat la decisió de la Delegació del Govern de prohibir l'exhibició de banderes estelades a la final de la Copa del Rei perquè "s'està aplicant la llei" i ha qualificat de "sorprenent" que "algú se senti ofès".

En declaracions als periodistes en la Fundació ANAR, el ministre s'ha mostrat partidari de prohibir l'estelada en aquest esdeveniment esportiu ja que així ho estableix la llei de Prevenció de la Violència en l'Esport. L'esmentada norma preveu, segons Catalá, que no es puguin introduir als estadis "elements de contingut polític que puguin generar debat, polèmiques o tensions".

Així mateix, Catalá ha subratllat que "hi ha precedents d'àmbit internacional" ja que la UEFA ja "ha sancionat" al FC Barcelona per l'ús d'aquesta bandera en recintes esportius.

Convivència i passió

Així doncs, el ministre veu "sorprenent" que "algú s'asseu ofès per aplicar la llei" amb l'objectiu d'evitar aquesta "utilització impròpia" de símbols en un context en el qual, segons el seu parer, "ha de prevaler la convivència". Ha lamentat que es barregi "esport i política" una cosa en la qual "alguns són especialistes i "sembla que van buscant el conflicte".

"L'únic que ha plantejat la Delegació del Govern en un exercici de racionalitat i de sensatesa és garantir que l'esdeveniment esportiu sigui una festa, que sigui un partit de futbol en el qual hi hagi convivència i passió" ha al·legat.