Els consellers que han rebut aquest matí la notificació del TSJC amb la interlocutòria del Tribunal Constitucional contra la previsió de convocar el referèndum han quedat astorats per la quantitat de errors que conté el text.

En la llista de persones a les quals el TC demana que es traslladi la interlocutòria, l'Alt Tribunal s'equivoca amb el segon cognom de Puigdemont, i en comptes d'escriure "Casamajó" hi posa "Casajamó".

Un segon error és en el tracte protocol·lari al president i als consellers, on es torna a equivocar. En tots els casos parla d'"excel·lentíssim", quan en el cas del president és "molt honorable" i per als consellers és "honorable".

I encara comet un tercer error, i es que parla repetidament de "Generalidad", un organisme inexistent. L'Estatut va fixar el terme "Generalitat", tant en la versió en català com en la castellana.

Un quart error és que en l'ordre protocol·lari la interlocutòria posa Neus Munté per davant d'Oriol Junqueras, quan hauria de ser a l'inrevés, perquè aquest és el vicepresident. També està equivocada la denominació de Junqueras, que és conseller de la Vicepresidència i no pas "titular" del departament.

Ni la suspensió

L'error més curiós és que el Tribunal Constitucional arriba a contradir-se ell mateix. A l'hora de citar la Conselleria de Raül Romeva utilitza denominació que ell mateix va suspendre: Conselleria d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència. Per esquivar la suspensió del TC, a l'inici de la legislatura el Govern va canviar el nom pel de Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència.