El president, Carles Puigdemont, ha comunicat avui amb una contundent carta al cap de l’executiu espanyol, Mariano Rajoy, a la qual ha tingut accés El Nacional, que no assistirà a la Conferència de Presidents autonòmics que se celebrarà aquest dimarts a Madrid. “Aquesta mena de reunions són només una posada en escena, però sense cap resultat productiu ni satisfactori" després d'excusar la seva presència i de recordar que la de demà és la cinquena convocatòria d’aquest tipus.

“Estem convençuts que, com a nació que som i atenent a la nostra realitat política, ens hem guanyat tenir una relació bilateral amb el govern espanyol”, afegeix.

En la missiva, el president reitera la “vocació” i “oferta” de diàleg permanent, “tant per abordar la celebració d’un referèndum sobre el futur polític de Catalunya, com per a tot allò que afecta el dia a dia del nostre país, i que, per desgràcia, fins a aquest moment, el seu govern s’ha negat a afrontar de manera veritable, més enllà d’anuncis”.

“Com ja sap, a banda del referèndum, Catalunya té una llarga llista de prioritats i urgències”, rebla.

En acabar, el president reitera el desig que “pròximament” puguin tractar tots aquests afers de manera personal, per la qual cosa reitera un cop més la “disposició al diàleg”.