La carta que el president, Carles Puigdemont, ha fet arribar a la Comissió de Venècia, i a la qual ha tingut accés El Nacional, subratlla la voluntat del Govern per aconseguir un referèndum pactat amb l'Estat i apel·la a "l'expertesa" d'aquesta Comissió per reforçar "les institucions democràtiques i la protecció dels drets humans".

WhatsApp Image 2017 05 31 at 11.48.38

“Europa s’ha construït sobre la base del diàleg i és sobre aquesta base sòlida que cal afrontar i resoldre els reptes que avui tenim”, subratlla el text que el Govern va adreçar a aquest òrgan depenent de la Comissió Europea, amb data 29 de maig. 

La carta, que el president ha anunciat aquest matí al Parlament que ja havia estat enviada, explica la resolució aprovada pel Parlament a favor d’un referèndum pactat i on s'aposta per disposar de la “col·laboració” de la Comissió de Venècia. Així mateix, recorda el procediment que ha seguit l'executiu català i el Parlament per buscar la negociació amb l’Estat i la darrera negativa del president espanyol.

“Estic convençut que aquestes informacions per la seva transcendència política són de l’interès de la Comissió de Venècia”, conclou.