L'organització que va liderar la campanya pel Brèxit, Leave.EU, ha plantejat la possibilitat de reconèixer una hipotètica Catalunya independent com a resposta a la pugna oberta entre el Regne Unit i Espanya per Gibraltar.

En una piulada al seu compte oficial de Twitter, l'entitat preguntava: "Així que Espanya vol Gibraltar?", i continuava amb la seva proposta davant d'aquesta situació: "Potser nosaltres haurem de reconèixer Catalunya...". El tuit portava una imatge d'una de les manifestacions de la Diada amb les lletres "Independència".

Aquest missatge es va publicar el passat divendres, uns dies abans que l'enfrontament pugés de to arran de les declaracions de Lord Michael Howard, un exlíder del Partit Conservador britànic, que va assegurar que la primera ministra del Regne Unit, Theresa May, aniria a la guerra per defensar la sobirania de Gibraltar.

Tot seguit, May va advertir que Londres no cedirà “mai” la sobirania de Gibraltar sense abans consultar-ho amb la població i comptar amb el seu vistiplau. Davant de tot això, el ministre d’Afers Exteriors, Alfonso Dastis, ha assegurat aquest dilluns que “no hi ha cap motiu per perdre els nervis” amb la qüestió.