L’Ajuntament de Barcelona ha obligat els Bombers a “retirar qualsevol element, objecte, cartell o pancarta dels parcs i vehicles” arran de la pancarta per la “democràcia” que va ser penjada a l’edifici del cos.

El govern de l’alcaldessa, Ada Colau, s’escuda en el decret de mesures publicat a l’Ordre de Servei, que també “prohibeix d’utilitzar l’uniforme corporatiu per a qualsevol acte no autoritzat des de la direcció”.

En una carta enviada des del consistori al cos de Bombers, se’ls alerta que “aquestes mesures venen derivades de denúncies i manaments de la Fiscalia”, així que el seu no compliment pot tenir “conseqüències jurídiques sobre els funcionaris, incloent la seva inhabilitació”.

Malgrat que l’Ajuntament assenyala la Fiscalia per les seves “denúncies i manaments”, l’Agrupació sindical de CCOO dels Bombers també ha culpat Colau per “prohibir la llibertat d’expressió en els edificis municipals”.

En un seguit de tuits, el sindicat es pregunta si de debò l’Ajuntament està a favor del dret a decidir, i titlla el govern local d’”hipòcrita” per penjar una gran pancarta al seu edifici, però no deixar penjar-ne al parc de bombers.