Nou intent de l'Estat espanyol per boicotejar un acte del Diplocat que tenia per objectiu portar el debat sobre la independència a Bèlgica. 

Fent-se passar per una estudiant universitària, una consellera de l'ambaixada espanyola a Brussel·les s'ha plantat aquest dimarts a la conferència –que portava per títol "Catalunya, nou Estat d'Europa?" i que se celebrava a la Universitat de Louvain-la-Neuve–, i en el torn de preguntes no s'ha pogut estar de deixar anar que "no crec que això sigui un acte acadèmic" i els ha emplaçat a anomenar-lo "diàleg polític". 

La noia, que s'ha presentat com a Laura Martínez Bocos i com a estudiant d'un màster a Bèlgica, s'ha lamentat: "No he tingut el mateix temps que el senyor [Amadeu] Altafaj", el representant del Govern a la Unió Europea, per opinar.

Ha estat llavors quan també s'ha queixat que, així com ella no ha tingut temps per dir la seva, "tampoc l'han tingut el 52% de catalans que van votar en contra" de la independència el 27-S i s'ha erigit com la portaveu de la "minoria" de persones que volen estudiar en castellà a Catalunya.

Però la cosa no ha acabat aquí. Després que el moderador del debat i també president de l'Institut de Ciències Polítiques d'aquesta universitat, Michel Liégeois, li demanés tres vegades que anés per feina perquè hi havia més gent esperant per preguntar, ella ha continuat fent el seu discurs alçant-se com "la representant dels espanyols i catalans que no han estat aquí".

Finalment, quan ha desvetllat la seva veritable identitat, Liégeois ha decidit retirar-li la paraula i li ha etzibat que "no sé com és la diplomàcia espanyola, però està clar que el que han fet no és la forma més diplomàtica de fer les coses".

Aquesta era la primera vegada que Diplocat organitza una jornada acadèmica a Valònia sobre els processos d'autodeterminació a Europa i el cas català ha estat el protagonista.

Qui és Laura Martínez?

Laura Martínez Boscos va aprovar les oposicions de la carrera diplomàtica el 2005 i de 30 persones, va ser la número 16 en treure millor nota. Uns mesos més tard, el 2006 va començar a ser consellera de l'ambaixada espanyola a Bèlgica.